Family 2 Mission

Family 2 Mission

Ready set Go

Third Culture Kids

Je weet dat je een TCK bent als je levensverhaal meerdere keren de zin “en toen gingen we naar…” bevat.

Kinderen die in het buitenland opgroeien zijn TCK’s. Een Third Culture Kid (TCK) is iemand die een belangrijk deel van zijn/haar jeugd heeft doorgebracht in een andere cultuur dan die van de ouders. Elementen van zowel het gastcultuur als de cultuur van de ouders worden dan geïntegreerd tot een derde cultuur – een mengelmoesje van beide culturen. Daarom spreekt men van derde-cultuur-kind.

Wellicht voor sommigen al een heel bekende term, voor anderen nog niet zo. Wil je meer leren over wie TCK’s zijn en wat de karakteristieke eigenschappen zijn van een TCK? In deze workshop gaan we de basics langs!

Maaike van der Toorren is opgegroeid in geboren in Afrika als dochter van zendelingen. Voor haar trouwen heeft ze in Oeganda en Engeland gewoond. Samen met haar man Wouter en hun drie kinderen hebben ze vier jaar in Portugal gewerkt als gemeentestichters. Maaike heeft een groot hart voor kinderen en tieners die naar het zendingsveld gaan. Ook al zijn kinderen veerkrachtig, er komt veel op hen af. Het is belangrijk om hun proces goed te begeleiden, weet ze uit eigen ervaring als TCK en moeder van drie TCK’s. Maaike is actief betrokken bij InToMission.