Family 2 Mission

Family 2 Mission

Ready set Go

Afscheid nemen en transitie

Verhuizen naar een ander land, wat doet dat met je? Met jou? Met je gezin?

Op het moment dat je besluit om samen met je gezin op stap te gaan om misschien iets met missionair werk, zendingswerk of ontwikkelingswerk te gaan doen, op dat moment start je al met je transitie. Je zit nog midden in je zoektocht om het vorm te geven, je bent nog niet eens aan een voorbereidingstraject toe, maar je zit al midden in je transitie van misschien vertrekken. Transitie is een periode van loslaten van alles wat zo gewoon en vertrouwd is en nog niet precies weten wat je te wachten staat. Waar ga je wonen? Hoe zal het werk zijn? Hoe zullen de kinderen het doen? Is er een school?
Je voelt je geroepen, je hebt vrede met de keuze die je maakt, maar het brengt je tegelijkertijd in een fase van chaos en onzekerheid. Het weten dat een transitie ervaring normaal is, met alle gevoelens die daarbij horen, in deze fase van het proces helpt enorm om er dwars door heen te gaan. Elke verhuizing brengt een transitie met zich mee, maar een verhuizing naar een ander land, een andere cultuur en communiceren in een andere taal, is wel net een paar stappen anders, juist ook omdat je deze stappen zet met je hele gezin. De keuze die je maakt als echtpaar hebben ook gevolgen voor je kinderen, en hun toekomst. Het is een grote stap die impact heeft en waar je de gevolgen lang niet altijd van kan overzien, enerzijds al het moois wat het met zich meebrengt, maar anderzijds ook de worstelingen die erbij horen. De chaos en de onzekerheid. In deze workshop over afscheid nemen en transitie gaan we hier met elkaar verder over doorpraten.

Margriet Muurling

Margriet Muurling is zelf door verschillende transities gegaan tijdens haar eigen ervaringen van het lange termijn wonen in Cambodja en ook in Albanië en later in haar terugkeer naar Nederland. Vanuit InToMission begeleidt ze gezinnen die door transitie ervaringen gaan.